ГО "Житомирська обласна Спілка поляків України"

Nasze projekty:
Wieści Polonijne

Tęcza Żytomierzszczyzny

Wideo

Uczymy się polskiego

Cmentarz Polski w Żytomierzu

Muzyczny Skarbiec Wołynia

Cmentarz Polski w Żytomierzu

18 травня 2013 р. в Україні відзначався День Європи, проведення якого включало в себе загальнодержавні, суспільно-політичні, культурно-просвітницькі та інші заходи за участю посадових осіб держави, делегацій іноземних держав і громадськості.

Традиційно урочиста церемонія відкриття Дня Європи пройшла у Києві. Офіційна частина розпочалася о 12:00 на сцені перед будівлею Київської міської державної адміністрації (КМДА), за участю голови КМДА Олександра Попова, міністра закордонних справ України Леоніда Кожари, голови представництва ЄС в Україні Яна Томбінського, послів держав-членів ЄС та інших почесних гостей.

На Хрещатику облаштовалося „Європейське містечко” за сприяння Представництва ЄС в Україні та посольств держав-членів ЄС.

Таке містечко складається з павільйонів, що представляють Україну, кожну державу-члена ЄС, Європейську Комісію та міжнародні організації. У павільйонах презентувалася культура, історія найбільших міст держав-членів ЄС, пропозиції з туризму, проводилися  вікторини з європейської тематики та мовні курси, облаштовані також «куточки національних страв» тощо.

Послів та представників української влади привітали польською піснею колективи з Житомрської Спілки поляків «Дзвонечки» та «Короліски». Молодь завітала на запрошення Посольства РП в Україні. У концерті, присвяченому до Дня Європи, ансамблі представили польську культуру.

Вікторія Лясковська-Щур

DSC08418 DSC08423 DSC08433 DSC08434 DSC08435 DSC08442 DSC08460 DSC08461 DSC08463 DSC08466

Публікація відображає лише погляди автора/авторів і не представляє офіційну позицію Канцелярії голови Ради міністрів РП.